Lines in Silence

Fortell kort hvem du er, og din introduksjon til rulleskøyter. 
Jeg hedder Michael Buhl Jonassen. Jeg er fra Horsens, Jylland, Danmark. Jeg er aggressive inline skater og har rullet siden Hoax II (1995) – i tyve/tjugo/tjue år! 

michael-header

Fastplant til makio stall, et sted i København.

Jeg startede med at løbe på løbehjul… Et sådan hospitals-løbehjul, som jeg fik af min mormor. Jeg blev så glad for det at jeg brugte det til skole i 2 år. Senere fik jeg et par grønne Oxygen (fitness). Så byggede jeg straks et fly-out. Det var så stejlt, at det var umuligt at kører op ad. Det var faktisk bare en væg af spånplade. I første forsøg gik jeg lige igennem spånpladen og lavede en skorpion death fail- min første. Første aggressive skates var Oxygen Argon (Tasha Hudson Pro). En pige Vert rulleskøjte i himmelblå, med jern-grindplates og blomster på hjulene – alt det fandt jeg først ud af efter jeg havde købt dem. Pinligt for en ranglet blond teenager… Hvad havde jeg gang i? - Og de var mega dyre. Jeg har aldrig fortalt min mor hvad de kostede.
 

“Vi er en lille kerne af specialiserede rulleskøjteløbere – en slags Navy Seals of rollerblading.

 

michael-bike

Michael dro til Summerclash med stil

Hva er det beste ved å stå på rulleskøyter?
Lige det sekund, hvor man ved, man har den.

Vi har et rigtig fedt miljø – her i Skandinavien. Vi er en lille kerne af specialiserede rulleskøjteløbere – en slags Navy Seals of rollerblading. Vi har vores eget udstyr, vores egen stil og vores eget håndtryk. Vi er en lille sekt af true believers. Vi har foreninger. Vi har konkurrencer og vi har – synes jeg – en meget solid og sikker base – i forhold til mange andre.

 
Hva mener du rulleskøyter (evt. rulleskøytemiljøet) mangler?
Aggressive inline er – på trods af vores solide base – i nedgang. Der er meget få af os tilbage og meget få nye bladere kommer til. Hvis vi sammenligner os med skateboard og løbehjul er vi helt til rotterne. Der er masser af folk der kan relatere til rulleskøjter, der kører mere end 1000 folk på fitness til Friday Night Skate i Københaven – eksempelvis. Stort set alle børn får en cykel, et skateboard, et løbehjul – og et par blades af far og mor. Så alle har prøvet at rulle, men, desværre har meget få lyst til at prøve at lave top soul ned af et gelænder. Og det er et problem for fremtiden i aggressive inline rollerblade skating. Vi har ikke nok nye bladere. Det skal vi gøre noget ved.  
 
Hvis man sammenligner, i et større sammenhæng end bare skateboard og løbehjul, så er Street sports er større end nogensinde. Der er flere der dyrker street sports (rulleskøjter, løbehjul, skateboard, street basket, parkour, bmx osv.) end der er folk der dyrker fodbold! Vi – aggressive inline – er som en lille del af en meget stor sportsbevægelse – street sports – ved at vinde verdensherredømmet! Kommuner og byer over hele verden laver deres arkitektur om, så den passer til street sports. Så det er lettere og mere attraktivt at køre på rulleskøjter i netop deres by. Det skyder op med små løbehjulsparker overalt. København har fået Skandinaviens største skateanlæg. Der er masser af fremgang og muligheder – men, bare ikke for aggressive. 
 
Så; det jeg mener der mangler i vores rulleskøjtemiljøer er at finde ud af hvordan vi kan tager del i Street Sport revolutionen. På en eller anden måde overbevise andre om hvor fucking awesome blading er! Så vores fine lille sport ikke dør.
 
michael-strand

Prosjektet ditt “A line in silence” er vel blandt de mere spesielle prosjektene det skandinaviske skatemiljøet så i 2014. Hva handler det om?
Det handler om at lave den længste ‘line’ – nogensinde. De fleste prøver at tage det længste rail eller hoppe ud over flest trapper. Jeg er ikke den slags skater – mere. Før skatede jeg for at komme til skade. Nu skater jeg for ikke at komme til skade. Og med den slags – ‘voksen skating’ – er lines fede. Det er teknisk rulleskøjte-nørderi. Hvor man skal lave mindst to tricks efter hinanden. Det er som skak på rulleskøjter. Man skal planlægge og kende modstanderens træk – modstanderen er selvfølgelig gaden.

 

Hvordan kom du på denne idéen?
Ideen kom af at jeg prøver at finde ud af hvor jeg passer ind i rulleskøjtemiljøet. Hvad kan min blading gøre for blading? Jeg tænkte at hvis man nu lavede en serie af edits – lidt som en serie på TV- ala Friends eller Beverly Hills 90210 eller Alf – så kunne folk følge med i udviklingen og historien, og underholdes eller inspireres af at se en fyr langsomt løbe tør for tricks, kræfter og fortænder. På den måde håbede jeg på at kunne hjælpe med at holde interessen for rulleskøjter i live. Jeg delte det på alle de facebook sider jeg var medlem af – også fitness, speed, løbehjuls og skateboard sider – i håb om at folk havde lyst til at følge med på min rejse. Jeg havde ikke forestillet mig, at det ville vare et år – men det gjorde det.

 
Alleyoop makio, Nørrebro skatepark. Med signaturhår.

Alleyoop makio, Nørrebro skatepark. Med signaturhår.

 

 

Har du gang i andre prosjekter for 2015?
I 2015 vil jeg lave ÈT godt edit…Og få mig et ordentligt arbejde. Jeg har derudover et par underlige projekter som: Undervandsskating, et fløjt-mens-du-laver-tricks-edit og jeg har også gang i at lave et ‘Trick Inventions’ edit – med en hel bunke af de mest underlige obskure hjemmekrøllede rulleskøjtetricks. ‘Rainbow grind’ og ‘Budget 900 grind’ – er bare nogle af de tricks der er planer om – indtil videre. Det bliver vildt! – og underligt. 

Hva er ditt beste rulleskøyteminne?
Mit bedste minde var at vinde Spring King 2014. Det glemmer jeg aldrig.  

 

Shout-outs er obligatorisk. Noen-shout outs?
Til alle mine sponsorere: David Grant!, Magnus Packness!, Seth Nicolas!, Steffen Park!, til Nørrebroparkens Rulleskøjte Stadion (NBP)! – for at være the best damn skatepark- in the world! …og til alle på Faceskatedate!

Tusen takk, Michael!

Sjekk ut et helt år med “Lines in Silence” under